next previous
page 2 of 6

Prinsenhof

De Prinsenhof is in 2004 gerealiseerd en per 1-1-2009 gedeeltelijk aangehuurd door de Belastingdienst Haaglanden t.b.v. een gezamenlijke huisvesting van de huidige drie kantoren in de regio. Dit pand is ontworpen door Atelier Pro. Het project omvat het herinrichten van de torens A, AB, B en BC (alléén de begane grond) met een gezamelijk BVO van ca. 23.293 m².

Location

Den Haag

Client

Rijksgebouwendienst

Nature

Herinrichting
VO, DO, bestek, prijs en contractvorming, en uitvoering. Binnen de Belastingdienst geldt het Organisatie Gericht Huisvesten (OGH) als uitgangspunt.

Bijzondere aandachtspunten voor de verbouwing zijn:
- de mate waarin OGH wordt toegepast;
- hoog beveiligingsniveau.

CFD Simulatie
De centrale hal van belastingkantoor Haaglanden is voorzien van een ventilatiesysteem dat gebaseerd is op verdringingsventilatie. In het dak van de hal bevinden zich te openen luiken om de warme lucht uit het atrium af te voeren. Doordat de gevels van glas zijn, speelt de zoninstraling een belangrijke factor in het comfort van de ruimte.

Naar aanleiding van warmteklachten in aangrenzende kantoorruimten is door middel van een CFD simulatie is de comfortsituatie in het atrium bepaald. De resultaten van deze berekening gaven inzicht in de werking van het ventilatiesysteem en de temperatuurverdeling in het atrium.