Driehoek

BREEAM-NL

DGBC Participant

 

Smits van Burgst heeft zich ontwikkeld tot een middelgroot, onafhankelijk adviesbureau en is één van de toonaangevende ingenieursbureaus in Nederland op het gebied van installatietechniek, energie en duurzaamheid.

BREEAM is door het Britse ‘Building Research Establishment’ (BRE) ontwikkeld als een breed toepasbare ‘Environmental Assessment Method’ (EAM). De DGBC heeft de beoordelingsmethode in samenwerking met de BRE vertaald en aangepast naar de Nederlandse wet- en regelgeving.

BREEAM-NL stelt de standaard voor duurzaam vastgoed in Nederland. Er wordt kwalitatief vastgesteld welk prestatieniveau een gebouw heeft en dit wordt aangegeven door het afgeven van een kwalificatie van 1 tot 5 sterren. De doelstelling is om hiermee de markt te stimuleren om zowel nieuw als bestaand vastgoed te verbeteren op alle relevante duurzaamheidsaspecten.

Smits van Burgst is sinds 2009 participant bij de Dutch Green Building Council (DGBC) en door de DGBC gelicenseerd als ‘Assessor organisatie’. We hebben gecertificeerde BREEAM-NL experts en assessors in dienst voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw en kunnen werkzaamheden verrichten als expert of adviseur binnen het ontwerpteam of als onafhankelijke partij assessments uitvoeren.

De afgelopen jaren heeft Smits van Burgst al voor zeer diverse BREEAM-NL projecten werkzaamheden verricht. Deze werkzaamheden lopen uiteen van het uitvoeren van een inbraakveiligheidspreventieadvies, het optreden als commissioningmanager voor de prestatieborging van de diverse installaties tot het integraal verzorgen van de BREEAM-NL kwalificatie als Expert of het onafhankelijk beoordelen van het project als Assessor.

 

BREEAM-NL Assessments

Certificering van een renovatie- of nieuwbouwproject volgens BREEAM begint met het aanmelden van het project bij de Dutch Green Building Council. Vervolgens verzamelen we al BREEAM-Expert de voor het BREEAM-Assessment benodigde informatie en assisteren we de opdrachtgever met detail-inhoudelijke adviezen over duurzaamheid. Door onze ervaring met projectmanagement, installatietechniek en bouwfysica kunnen we voor een groot aantal BREEAM-NL credits ondersteuning bieden.

De door de BREEAM-Expert aangereikte informatie wordt vervolgens door de BREEAM-Assessor beoordeeld, op basis waarvan een waardering wordt vastgesteld. Uiteindelijk leidt dit tot het verkrijgen van een BREEAM-Certificaat. Om de onafhankelijkheid van de beoordeling te garanderen, mag een Expert binnen hetzelfde project niet ook als Assessor optreden. De kwaliteit van de Experts en Assessoren wordt door de DGBC bewaakt via steekproeven, terugkomdagen en nascholing.